Меню
Your Cart

Дневни

Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се чувствате напълно отпуснати и съвършено удобно в тази стая, така трябва да се чувстват и вашите гости.

В зониране на просторни помещения, често се предвижда зона за хранене или наречена още трапезария. За малките домове, трапезарията често е обединение между място за посрещане на гости, стая за почивка и стая за хранене. На база тези няколко предназначения на помещението се избират и мебелите. И като всяко помещение, така и дневната си има своя център, в който се поставят телевизор или домашно кино, традиционна камина, а около тях се подрежда оставащата част от холна гарнитура.

В дневна може да бъде поставена малка масичка до самият фотьойл. Целта й е да служи като поднос с крака за поставяне на чаша кафе, списание или друго нужно за миговете на отпускане и релакс.

За забележителен елемент от декора се приемат и оригинални поставки, стойки, масички и други мебели за техниките към телевизора.

В модерното обзавеждане на дневните се предвиждат не огромните и много габаритни секции, а леки в разчупени стилове етажерки, витрини или рафтчета.

Стила за тази част от дома позволява доста разкрепостени и индивидуалистични идеи. И ако в спалня, кухня или баня има обзавеждане, което се налага поради предназначението на стаята, то тук може да се импровизира според вкуса и желанията.

Избора на цветова гама, също може да е по личен избор. Модерните решения предлагат смес от няколко цвята, комбинация на два и повече стила за дневни с преходи към хол.

В случаи, че дневната ще се ползва с цел посрещане на гости основно, то топлите и свежи цветове ще внасят настроение, топлина и хармония. Ако дневната се предвижда да е място за почивка, то студени цветове са по-добро решение.

Добра идея е комбинация между двете препоръки или, разделяне на дневната на топла част от оранжеви, жълти и кремави тонове, като тази част се обзавежда като за гостна и частта около камината с телевизора в спокойни и студени тонове, които да допринасят за релаксация.

Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)
Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Ако не сте съгласни, научете повече тук.