Меню
Your Cart

Детски стаи

Детската стая е малкият свят на детето, мястото, където то ще прекарва по-голямата част от времето си, растейки и развивайки се. Тежката задача на родителите се състои в това правилно да изберат мебели за стаята на своите деца, за да бъде тя максимално уютна и в нея да има неща, направени от естествени материали и най-важното: детската стая трябва да доставя радост.

Никак не е маловажен изборът на мебели. Те трябва да са качествени, здрави и стабилни, но в същото време не бива да взимат прекалено много място от стаята, за да има детето достатъчно пространство за игри, учене и спорт.

Нещата в стаята на детето до тръгването му на училище е добре да се отличават със своята естественост и безопасност, а на по-големите от тях – с практичност и функционалност. Задължително е да се избягват мебелите с остри ъгли, метални или стъклени фрагменти, особено когато детето е между 1 и 6 годинки. През този период са за предпочитане дървени или пластмасови изделия със закръглена форма. Колкото повече дадена мебел прилича на играчка, толкова повече удоволствие ще доставя тя на детето.

Когато детето е в училищна възраст (между 7 и 18 години), най-удобният вариант за обзавеждане на стаята му са модулните системи. Благодарение на тях може да осигурите всички необходими шкафове и рафтове, писалище и гардероб, които да удовлетворят напълно изискванията на тийнейджъра. Когато избирате легло за детската стая, от голямо значение е матракът му. Най-добре е да се избегне матрак с пружини, тъй като децата обичат да скачат на тях, като на батут. А по този начин матракът се поврежда много бързо, губи функционалността и удобството си и може да доведе до увреждания на гръбначния стълб. Добър вариант са „дишащите“ матраци от пресована целулоза, пенополиуретан или латекс. Те са удобни, на тях се спи спокойно и не са опасни за стойката. За да се избегнат алергиите е добре детето да не спи с възглавница и завивка напълнени с пух или вълна. Купете му специален хигиеничен спален комплект, напълнен с полиестерни влакна. Той е топъл, добре пропуска въздуха и не задържа бактериите. Не пълнете стаята с пухкави играчки и меки възглавнички, тъй като те събират много прах и се налага да се почистват много често.

Никой родител не бива да пренебрегва подредбата на детската стая и набавянето на всичко необходимо за нея, защото детето ще се чувства щастливо и пълноценно, само ако живее в приятно и добре обзаведено помещение.

Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Сайтът използва бисквитки и подобни технологии. Ако не сте съгласни, научете повече тук.